Je grootouders hadden gelijk - de oude zijn de beste

  15-10-2018

Sommigen dachten dat het digitale tijdperk de potentiometer overbodig zou maken. Maar dit eenvoudige stukje technologie heeft bewezen dat ze het helemaal mis hebben.

Oorspronkelijk bedacht door Thomas Edison - de uitvinder van de gloeilamp - kunnen potentiometers worden gevonden die taken uitvoeren die zowel alledaags zijn (dimmen van een lichtschakelaar) als niet-van-deze-wereld (het oppervlak van Mars verkennen).

Potentiometers zijn variabele weerstanden, waarbij weerstand kan worden gewijzigd met behulp van een schuifregelaar of knop. Ze zijn uitstekend voor audiotoepassingen, zoals volumeregelingen op televisies en radio's.

In staat om extreme omstandigheden te overleven wanneer deze zijn afgedicht met een hoge standaard, houden de huidige ontwikkelingen in de potentiometertechnologie de bescheiden pot relevant voor nog een eeuw van ingenieurs.

Ze vereisen geen flinke hoeveelheid softwareondersteuning of hardware om hun positie te volgen vanwege de eenvoudige manier waarop ze de uitgangsspanning lezen. En om het af te maken, ze zijn zeer kosteneffectief.

Componenten maken tegen lage kosten die weinig ruimte in beslag nemen, is een belangrijk aandachtspunt van de ontwerpers van vandaag, en potentiometers zijn erg licht op ruimte, gewicht en stroomverbruik.

Dus deze eenvoudige elektromechanische apparaten blijven hun plaats verdienen in het hart van controle-, positie- en meetsystemen.

De MR-serie van Ruffy - een joystick met meerdere assen met potentiometer - maakt perfect gebruik van deze technologie.

Ideaal voor taken in robotsystemen, rolstoelbesturing, CCTV en omgevingen waar hoge magnetische veldsterkten aanwezig zijn, deze compacte joystick heeft een uitstekende weerstand tegen elektromagnetische interferentie en is bovendien klein en robuust.

Het bereik is uitgerust met een optie met twee assen of drie assen, met een variëteit van drop-in, achtervorksteunen of staanderboxen.

Zoals met alle Nexus-producten, hebben de joysticks een indrukwekkend scala aan aangepaste opties, wat betekent dat uw ontwerp op maat kan worden verzorgd. Een ander voordeel van potentiometertechnologie is dat potten kunnen worden aangepast aan ontwerpspecificaties zonder de resolutie op te offeren.

Een verscheidenheid aan handgreepopties betekent dat de MR-reeks eenvoudig in elke omgeving kan worden geïntegreerd.

Afgedicht tot IP54 boven de flens, dit garandeert dat hoewel de joystick niet volledig stofdicht is, er geen stof kan binnendringen om de werking te verstoren. Het is ook beschermd tegen waterspetters.

Met een bewegingshoek van 50 ° en een veerteruggang zijn de MR-reeksen zeer duurzame joysticks. Met een werktemperatuur van -180 ° C tot TO 60 ° C kunnen ze worden bewaard bij temperaturen van -40 ° C tot 70 ° C.

Ga voor informatie over joysticks van Ruffy-potentiometers die verkrijgbaar zijn bij Nexus naar de productpagina http://nexuscomponents.co.uk/Products/Joysticks/Potentiometer-Joysticks of e-mail of bel ons om uw specifieke behoeften te bespreken.


Foto door Ajeet Mestry op Unsplash